Is mijn zending verzekerd

Is mijn zending verzekerd?

Uw zending binnen Nederland is deels verzekerd volgens de Algemene Vervoerscondities (AVC). De vervoerder is volgens de AVC beperkt aansprakelijk voor uw zending. Voor grensoverschrijdend vervoer binnen Europa geldt een grotere aansprakelijkheid voor uw zending. Een verzekering voor goederentransport vult het hiaat tussen een schadevergoeding en de waarde van uw zending. Lees op deze pagina tot welk bedrag de aansprakelijkheid onder voorbehoud op basis van de Algemene Vervoerscondities (AVC) is geregeld. Ook hanteren wij de Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten.

 

Zending verzekerd binnen Nederland

Volgens de Algemene Vervoerscondities (AVC) is de aansprakelijkheid van de vervoerder beperkt tot maximaal € 3,40 per kilogram vervoerd gewicht. Uitzondering kan zijn als er bijvoorbeeld sprake is van overmacht.

Rekenvoorbeeld: Uw zending van Barneveld naar Eindhoven heeft een waarde van € 60.000. Het gewicht is 400 kilogram. Zou er onverhoopt schade optreden, dan kunt u de vervoerder aansprakelijk stellen voor 400 kg x € 3,40 = € 1.360.

 

Zending verzekerd binnen Europa

Op grensoverschrijdend vervoer binnen Europa is het het internationale CMR-verdrag van toepassing. CMR staat voor Convention relative au Contrat de transport internationale de Marchandises par Route. Ook dit verdrag gaat uit van een vergoeding per kilogram gewicht. De vergoeding is 8,33 SDR (Special Drawing Right, een valuta speciaal voor internationale handel). De koers van de SDR schommelt. Momenteel is 8,33 SDR gelijk aan ongeveer € 10. Uitzondering kan zijn als er bijvoorbeeld sprake is van overmacht.

Rekenvoorbeeld: De koerier vervoert nu uw zending met een waarde van € 60.000 van Barneveld naar Barcelona. De maximale vergoeding bij eventuele schade volgens het CRM-verdrag is 400 kg x € 10 (8,33 SDR) = € 4.000.

 

Goederentransportverzekering

Met een aanvullende verzekering dekt u het risico van de waarde van uw zending af. Een goederentransportverzekering kunt u zelf via uw eigen verzekeringstussenpersoon afsluiten. Hebt u geen verzekeringstussenpersoon of verzekeraar bij wie u de goederentransportverzekering kunt afsluiten? Dan kunt u Spyder Koeriers en Transport bellen. Wij zullen u dan verwijzen naar onze tussenpersoon.

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.