Terug naar overzicht

Helemaal op haar plek als koerier

Even voorstellen: nieuwe collega Lisa Houweling bij koeriersbedrijf Spyder

Creatief, betrouwbaar en iemand die graag meedenkt om oplossingen te vinden. Zo omschrijft Lisa Houweling (28), de nieuwe koerier bij Spyder, zichzelf in het kort. Ze komt oorspronkelijk uit Hellevoetsluis, maar verhuisde naar Barneveld omdat haar vriend er woont. Vanaf 1 oktober werkt Lisa bij Spyder Koeriers. Ze voelt zich hier helemaal op haar plek.

Sinds ze als 15-jarige een keer zelf mocht rijden op de vrachtwagen van haar vader, wilde Lisa vrachtwagenchauffeur worden. “Toen ik 18 was, heb ik zo snel mogelijk de rijbewijzen gehaald om dit te kunnen doen. Ik ben met veel plezier aan de slag gegaan als vrachtwagenchauffeur”, vertelt Lisa enthousiast. Een andere passie van Lisa is interieur. Hiermee wilde ze ook graag iets doen. “Toen ik een aantal jaren als vrachtwagenchauffeur had gewerkt, heb ik mijn diploma als interieuradviseur gehaald. Zo kon ik aan het werk in een woonwinkel. Dat vond ik erg leuk om te doen, maar na een paar jaar begon het toch te kriebelen om weer de weg op te gaan.”

Koerier voor langere ritten

Een baan bij Spyder Koeriers is precies wat Lisa wilde. “Ik rijd nu als koerier op de auto’s, de bussen en de kleine bakwagens. En zodra ik mijn Code 95 heb gehaald, kan ik ook op de grote bakwagens rijden.” Lisa rijdt het liefst wat langere ritten. “Bijvoorbeeld naar het noorden van het land. Maar dicht bij huis vind ik het ook erg mooi: de Veluwe is prachtig, vooral in de herfst!”

Creatieve en handige koerier

Haar vrije tijd besteedt de spontane koerier graag aan klussen. Zo maakte ze haar eigen kasten, tafels en kapstok. “Op deze manier doe ik ook nog iets met mijn liefde voor interieur. Mijn best doen om mooie dingen te maken, en dan te zien dat het eindresultaat is zoals ik het in mijn hoofd had, daar kan ik echt van genieten!” Interieur, klussen, kilometers maken op de weg… de vrolijke koerier weet wat ze wil. Nog andere grote passies in het leven? “Haha, bonbons!”

 

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.