Terug naar overzicht

Hectiek bij het koeriersbedrijf tussen Barneveld en Voorthuizen

Even voorstellen: koerier Erik Hazeleger

Na een uitstapje van 8 jaar naar het vak van monteur/adviseur/verkoper, begon het toch weer te kriebelen, vertelt Erik Hazeleger (52) over zijn terugkeer naar de transportsector. “Vroeger heb ik 20 jaar in de transport gewerkt, en dat miste ik al een tijdje. Daarom ben ik nu sinds 2019 bij Spyder aan de slag als koerier.” Enige bijscholing bleek vereist, omdat in de periode dat Erik uit het chauffeursvak is geweest, de regelgeving veranderd is. “Code 95 moest ik halen als aanvulling op mijn chauffeursdiploma. Geen probleem, had ik er graag voor over. Iedere 5 jaar moeten chauffeurs nascholing volgen. Dat hoort bij het vak.” De afwisseling in het werk als koerier spreekt Erik aan. “Ik heb te maken met veel verschillende vrachten en verschillende klanten. Het liefst rijd ik zware of aparte vrachten, daar zit de meeste uitdaging in. Als ik de vracht bijvoorbeeld moet vastzetten met spanbanden, dat vind ik leuk.” Erik rijdt op alle auto’s van Spyder Koeriers. “Vaak krijg ik de auto’s met bestuurderskaart. Dat is een digitaal systeem dat rij- en rusttijden registreert. Bij auto’s met een gewicht vanaf 3,5 ton of bij een bestelbus met aanhanger zijn die wettelijk verplicht.”

Hectiek bij het koeriersbedrijf tussen Barneveld en Voorthuizen

Als Erik niet aan het werk is, vind je hem misschien wel in zijn garage. “Ik ben wel een beetje een klussertje. Niet te vaak, maar zo af en toe maak ik dan van hout een bankje, een tafel of zelfs een keer een bed. Maar liever nog gaan mijn vrouw en ik er met de caravan op uit, naar verschillende plekken in Nederland. De camping in Biddinghuizen bijvoorbeeld.” Bij het koeriersbedrijf aan de A1, tussen Barneveld en Voorthuizen, heeft de vrolijke chauffeur het erg naar zijn zin. “De sfeer is goed. Soms is het hectisch, dingen moeten vaak plotseling gebeuren. Maar dat is het spannende van koerierswerk.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.