Terug naar overzicht

Nooit van tevoren weten waar je naartoe gaat

“Nooit van tevoren weten waar je naartoe gaat”

Aart van den Hoek (67) is het liefst altijd onderweg. Na 35 jaar chauffeur te zijn geweest, is hij sinds zijn pensioen 2 dagen per week als koerier voor Spyder op pad. “Ideaal om dit te doen. Ik ben niet in het beruchte ‘zwarte gat’ gevallen. De dagen dat ik niet met koerierswerk bezig ben, besteed ik graag aan racefietsen of mountainbiken. En mijn vrouw en ik passen een dag in de week op onze kleinkinderen.” Aart en zijn vrouw gaan het liefst op vakantie naar Italië. “De racefiets gaat mee op vakantie. Ook in Duitsland, Frankrijk of in Zuid-Limburg fiets ik.”

Koerier voor de gekste vrachten

De sportieve koerier rijdt vooral op de kleinere auto’s en de kleine vrachtwagen. “Daarmee vervoer ik de gekste vrachten. Van glazen vitrines en eieren tot chemicaliën. Ik kom in België en Duitsland, maar rijd ook door heel Nederland.” Het leuke van koerierswerk? “De spoedjes. Je weet vaak niet van tevoren waar je vandaag weer naartoe gaat. Mooi om steeds weer door een ander landschap te rijden en op een andere bestemming uit te komen. Onlangs moest ik met de kleine vrachtwagen een aanrechtblad bezorgen. Dat ding woog 300 à 400 kilo. Best zwaar, haha! We hebben een kraanwagen laten komen om het blad binnen te krijgen.” Het koerierswerk voor Spyder bevalt Aart goed. “Spyder Koeriers is een fijne werkgever. Ik voel me thuis bij het bedrijf.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.