Terug naar overzicht

Feestje: planner Barry Kemp tien jaar in dienst bij Spyder Koeriers

Barry Kemp (rechts op de foto) is ooit bij Spyder begonnen als koerier. Na vervolgens ook een periode met de aanhanger te hebben gereden, heeft Barry zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald om de grootste pakketten te kunnen vervoeren voor Spyder Koeriers. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Barry voor het eerst in de cabine van de enorme Spyder-vrachtwagen klom.

En tegenwoordig? Barry springt nog af en toe op de vrachtwagen, maar vult zijn werkweek vooral met kantoortaken, zoals het maken van de planning. “Elke dag is het weer puzzelen welke auto het meest geschikt is voor de goederen die we op dat moment gaan vervoeren. Efficiënt indelen en ritten combineren is een leuke uitdaging. Ik vind het geweldig om dit te doen”, vertelt Barry enthousiast. De variatie in het werk maakt de functie extra boeiend. “Als verantwoordelijke voor de planning krijg ik alle vrijheid. Ik heb veel verschillende taken. Naast de planning verwerk ik binnenkomende orders, stel ik tarieven vast en instrueer ik de chauffeurs. Ik heb leuke gesprekken met klanten en ik heb topcollega’s!” En af en toe op de vrachtwagen dus. Wat nou in al die jaren de leukste rit was? “Haha, dat is niet moeilijk. Ik heb een keer een opgezette krokodil van vier meter lang bij een klant moeten afleveren, dat was een erg bijzondere ervaring!” Wat betreft de toekomst is Barry duidelijk. “Ik hoop dit werk nog lang te kunnen blijven doen.”

 

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.