Terug naar overzicht

Spyder Koeriers en Transport nu ook voor gevaarlijke stoffen

Spyder Koeriers en Transport nu ook voor gevaarlijke stoffen

Uitbreiding van onze dienstverlening! Sinds kort is Spyder Koeriers en Transport ook inzetbaar voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Chauffeur Gert van Maanen, nieuw bij Spyder en opgeleid voor deze speciale tak binnen transport, vertelt over zijn bijzondere werk.

“Gevaarlijke stoffen zijn ingedeeld in klassen, waarbij ik klasse 2 tot en met 9 vervoer. Daaronder vallen bijvoorbeeld brandbare stoffen, zowel vast als vloeibaar, maar ook giftige en besmettelijke stoffen.” Gert behaalde het ADR Opleidingscertificaat voor Bestuurders, waarbij het mogen vervoeren van radioactieve stoffen een apart onderdeel van de opleiding vormt. “Dat zijn stoffen die geclassificeerd zijn als klasse 7. Ook voor dit onderdeel ben ik opgeleid, om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn. Om die reden heb ik ook de cursus Basis Medewerker Luchtvracht gevolgd, zodat Spyder ook vervoer naar luchtvrachtdepots kan verzorgen.” Het koeriersbedrijf verzorgt het vervoer van gevaarlijke stoffen als spoedtransport en als regulier transport, waarbij zowel een bus als een vrachtwagen kunnen worden ingezet.

‘Vervoer van gevaarlijke stoffen is een zeer specifieke markt’ Hoe de geboren en getogen Voorthuizenaar in het vervoer van gevaarlijke stoffen terecht is gekomen? “Na 35 jaar ondernemer te zijn geweest, heeft mijn schoonzoon mijn bedrijf overgenomen. Ik heb nu tijd om iets te gaan doen wat ik óók altijd al graag wilde doen: chauffeur zijn!” Tijdens een cursus voor Code 95 (een breed scala aan trainingen, waarvan chauffeurs er jaarlijks een bepaald aantal moeten volgen) kwam Gert in aanraking met een niche markt die hem aansprak: het vervoer van gevaarlijke stoffen. “Het leek mij een mooie uitdaging om juist dit te gaan doen. Het is een zeer specifieke markt waar zeker vraag naar is en waar je bepaalde kennis voor nodig hebt. Hier wilde ik graag over leren.”

Jonge koeriers In zijn spaarzame vrije tijd kun je Gert tegenkomen op de Randmeren, waar hij graag vaart met zijn sloep. “Maar het allerleukst vind ik het toch wel om tijd door te brengen met mijn kleinzoons”, vertelt de trotse opa van 3 jongens van 2, 4, en 6 jaar oud. “Ze zijn er dol op om mee te rijden in de bus, dus ze worden al vroeg klaargestoomd voor het werk als koerier!”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.