Terug naar overzicht

Voorzorgsmaatregelen in verband met coronavirus

Contact met klanten gaat tegenwoordig vooral telefonisch en via mail en whatsapp. Ook het contact met de chauffeurs en de andere collega’s is minimaal. “Het maakt het op kantoor een stuk minder gezellig, maar ieders gezondheid staat voorop.” Gijs Petersen en Michiel van Maanen, eigenaren van koeriersbedrijf Spyder Koeriers, vertellen over de maatregelen die zij getroffen hebben binnen hun bedrijf, om veilig en gezond te kunnen doorwerken tijdens de coronacrisis en de anderhalve-meter-economie. Zij werken volgens het Coronaprotocol Transport en Logistiek ‘Veilig en gezond doorwerken’, opgesteld in overleg met de Rijksoverheid.

Download de poster van de Rijksoverheid om ook in uw bedrijf op te hangen. Een handig overzicht van 10 maatregelen om samen te werken aan een virusvrije werkvloer.

Zoals in elke sector zijn er ook bij de koeriers aanpassingen om de gezondheid te bewaken. “De koeriers gaan bijvoorbeeld niet naar binnen als zij een lading ophalen of bezorgen, zij zullen zo min mogelijk in contact komen met anderen bij laad- en losadressen.  Zaken zoals een vrachtbrief tekenen gebeurt bijvoorbeeld met de eigen pen, want even een pen lenen is geen goed idee.  De kopjes koffie bij klanten zijn beperkt voor de koeriers. En onze auto’s houden we nóg schoner dan normaal, ze worden nu dagelijks gereinigd”, noemt Gijs op.  “Nu we een paar weken op weg zijn met deze maatregelen, beginnen we er allemaal aan te wennen. Het heeft zelfs voordelen, want op kantoor hoeven we nu niet meer te luisteren naar de flauwe grappen van collega Barry, haha!”

Gezondheid voorop

“Maar zonder gekheid. Wij werken door, maar de gezondheid van klanten en medewerkers staat voorop”, aldus Michiel. “Naast de vele maatregelen zijn we er met het hele team scherp op dat we alleen klachtenvrij aan het werk gaan. Al met een lichte verkoudheid blijven onze medewerkers en wijzelf thuis, volgens de RIVM-richtlijnen. Zo hopen we eraan bij te dragen dat we deze periode zo snel mogelijk achter ons laten. We wensen iedereen een goede gezondheid toe.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.