Terug naar overzicht

Samen rijden vader en zoon als koeriers door heel Nederland

Chauffeur Willem Kuijsten (59) werkte ooit in de ICT. Later had hij zijn eigen zorgboerderij. Inmiddels werkt hij alweer 5 jaar voor Spyder Koeriers. De opvallende stappen in Willem z’n carrière hebben te maken met zijn zoon Maurits. Vanwege Maurits’ beperking is het lastig voor hem om een zelfstandige baan te hebben. De maatschappelijk betrokken koeriers uit Barneveld-Voorthuizen boden Willem een baan waarbij Maurits kan helpen. Maurits geniet ervan om bijrijder te zijn en is een goede hulp bij het laden en lossen.  Samen rijden vader en zoon heel Nederland door, maar ook regelmatig naar Duitsland of België. Op welke auto’s ze rijden? “Wat Maurits betreft, het liefst de grote vrachtwagen”, vertelt Willem. “Maar ik rijd op alle auto’s van Spyder Koeriers. Wat voor lading ik vervoer, varieert. De zwaarste vracht woog duizenden kilo’s. De lichtste was een envelop. We hebben zelfs wel eens een vergeten knuffel bij een kind teruggebracht.”

Veel variatie in koerierswerk

Het werk bij het koeriersbedrijf aan de A1 bevalt Willem goed. “Ik vind het heerlijk om door het prachtige Nederland te rijden. En ik ben erg tevreden met Spyder Koeriers als werkgever, Gijs en Michiel houden goed rekening met onze mogelijkheden. De betrokkenheid is groot binnen het bedrijf.”  Het werk van een koerier is iedere dag anders, vindt de vriendelijke chauffeur. “Je maakt veel mee. Onlangs moest ik bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag een grote vracht bezorgen in Amsterdam. Het lossen zou nog een flinke klus worden. Maar toen we daar aankwamen, stond er zes man klaar. Ze hadden nogal haast met de lading, binnen 5 minuten was de hele vrachtwagen leeg! Prachtig was dat.” Hoe Willem de toekomst ziet? “Maurits en ik hebben het allebei enorm naar onze zin bij Spyder Koeriers. We hopen nog lang zo door te gaan.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.