Terug naar overzicht

20 jaar Spyder Koeriers en Transport – blog van Gijs Petersen

‘Maak er iets moois van’

‘Zullen we samen een autopoetsbedrijf beginnen?’ Die vraag van Michiel van Maanen leidde tot onze samenwerking. Behalve auto’s poetsen gingen we ook koerierswerk doen, omdat Michiel daar al wat ervaring mee had. Van Maanen en Petersen was geboren. Al snel besloten we dat vooral koerierswerk ons goed lag: de grondvesten voor Spyder Koeriers en Transport waren gelegd.

In het begin reden we de verre ritten samen, met het idee zo snel mogelijk ergens in een stad op het terras te gaan zitten. Zo gingen de jaren voorbij, en onze ambities groeiden. Steeds vaker kwam er een nieuwe auto bij, en extra personeel, het werd steeds serieuzer. Ook op kantoor hadden we er collega’s bij nodig. Het harde werken van jaren werd beloond: Spyder Koeriers en Transport groeide, mede dankzij diverse bedrijfsovernames, uit tot een succesvol koeriersbedrijf met een groot aantal medewerkers en een uitgebreid wagenpark.

20 jaar Spyder En dan is het opeens 2023 en bestaat Spyder al 20 jaar. We hebben veel mooie dingen meegemaakt in die periode. En met ons fijne, hechte team zetten we nog dagelijks alles op alles. We hebben plezier in wat we doen en doen dat graag goed. De afgelopen periode hebben we helaas ook met verdriet te maken gekregen, door het overlijden van Michiel. Het gemis van onze collega en vriend is nog volop aanwezig. Michiel gaf mij de boodschap mee om er iets moois van te maken. En dat is wat ik ga doen. Samen met het team blijf ik me inzetten om dit prachtige bedrijf verder uit te breiden.

Koerier met toekomst In juni is het dan eindelijk zover: de verhuizing naar onze nieuwe locatie aan de Wencopperweg. Een stap die al langere tijd in de planning zat en waar we onze gewenste verdere groei kunnen realiseren. Niet alleen ons wagenpark wordt groter, ook ons team krijgt versterking. Zo zet senior planner Hans Noppen sinds kort zijn 42 jaar ervaring in de branche in om Barry en Rick te ondersteunen op de planning. Met dit sterke team bieden we een oplossing voor iedere vervoersuitdaging.

Ook ons andere bedrijf, transportmakelaar Gelder Logistics, is toekomstbestendig. De nieuwe samenwerking met MijnPakketDienst biedt tal van mogelijkheden. Gelder Logistics én Spyder Koeriers en Transport groeien en bloeien. We vieren het succes en de mooie jaren en staan stil bij het verlies van Michiel, met wie we dit alles zo graag hadden willen meemaken. En we kijken naar de toekomst. Een hoopvolle toekomst, vol van ambitie, doorzettingsvermogen en de wil om er iets moois van te maken.

 

Gijs Petersen

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.