Terug naar overzicht

Koerier Maurice houdt van de afwisseling bij koeriersdienst

Koerier met 200% inzet

‘Veel verschillende mensen spreken is boeiend en leerzaam’

Koerier Maurice Schipper (25) woonde tijdens zijn jeugd op veel verschillende plekken. “Door het werk van mijn vader voor Shell heb ik gewoond in Alkmaar, Limmen en daarna in Brunei, op het eiland Borneo. Toen we naar Nederland terugkeerden, woonden we in Zutphen, Veenendaal en Ede.” Sinds twee jaar woont Maurice in Voorthuizen, met zijn vriendin, hun kat en twee vogels. Bij Spyder Koeriers en Transport voelt hij zich helemaal thuis.

Afwisselend werk bij koeriersbedrijf Spyder Maurice werkt sinds juli 2022 als koerier bij Spyder. “Sinds ik mijn rijbewijs heb, wilde ik al chauffeur worden. Autorijden is echt een hobby van me. Ik heb een IT-achtergrond, maar ben geen type voor kantoorwerk. Ik ben veel liever onderweg.” Na koerierswerk voor een aantal pakketdiensten gedaan te hebben, beschrijft de harde werker zijn baan bij Spyder Koeriers en Transport als de beste baan die hij heeft gehad. “Het werk is afwisselend, doordat ik met totaal verschillende zendingen en klanten te maken heb. Het ene moment vervoer ik zware bouwmaterialen en het volgende eieren. Ook zie ik veel van de omgeving, kom op erg mooie plekken.” Maurice hoopt nog lang bij Spyder te werken. “Rijbewijs CE en daarna mijn vrachtwagenrijbewijs halen, dat zijn wel ambities waarmee ik aan de slag wil gaan. Als ik ergens voor ga, doe ik dat met 200% inzet.”

Als de vriendelijke koerier niet voor Spyder op pad is, besteedt hij zijn tijd graag aan lezen, films kijken, Airsoft of programmeren. “De IT is toch een kleine hobby gebleven. En in het weekend speel ik graag Airsoft, een uitdagende sport waarbij de teams elkaar op een groot terrein moeten uitschakelen met speciaal daarvoor bestemde replica’s. Super om dit met een groep vrienden te doen.”

Koerier en ‘mensenmens’ “Ik spreek veel mensen in mijn koerierswerk. Daar geniet ik van, bovendien is omgaan met verschillende mensen erg leerzaam, je verbreedt je horizon.” Ook de collega’s bij Spyder vindt Maurice top. “We hebben een gezellig team. Tijdens de werkdag spreek ik mijn collega’s vaak maar kort, maar dat halen we in tijdens de leuke vrijdagmiddagborrels!”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.