Terug naar overzicht

Koerier Robin over zijn baan bij koeriersbedrijf Spyder

Alles goed geregeld bij koeriersbedrijf Spyder

‘Deze baan is echt perfect voor mij!’

Als Robin de Snoo (22) van tevoren had geweten hoe leuk het werken bij Spyder Koeriers en Transport zou zijn, had hij veel eerder gesolliciteerd. “Het koerierswerk bij Spyder is heel divers, er is regulier transport en veel spoedzendingen. Ik rijd nu op alle auto’s behalve de vrachtwagens.” Maar daar gaat wel een keer verandering in komen, als het aan de sympathieke koerier ligt. “Mijn doel is om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Ik hoop nog lang bij Spyder te werken,want deze baan is voor mij echt perfect!”

De geboren Rotterdammer had als scholier een andere toekomst voor zichzelf uitgestippeld. “Ik ben opgeleid voor agrarisch loonwerk en deed dit werk met plezier. Ik reed op kraanwagens, shovels, tractors en dergelijke, maar na een operatie kon ik dit werk fysiek niet meer doen. Daarna ben ik voor tijdelijk bij een koeriersdienst gaan werken, waar ik tweehonderd adressen op een dag langsging. De werkdruk was hoog, de werksfeer niet bijzonder.” Toen Robin afgelopen zomer dan ook bij Spyder solliciteerde, werd hem al snel duidelijk hoe het werken bij een koeriersbedrijf óók kan zijn. “De contacten met mijn collega’s bij Spyder Koeriers zijn goed, en op kantoor heb ik vooral met Gijs, Marloes en Barry te maken, die alles perfect regelen. Ondanks dat het oorspronkelijk dus niet mijn plan was om koerier te worden van beroep, heb ik nu voor duizend procent lol!”

Koerier met bijzondere hobby In de zomermaanden houdt de koerier zich veelal bezig met zijn hobby: Robin maakt deel uit van ballonteam Wessel. Met de crew verzorgt hij passagiersvaarten en neemt hij deel aan evenementen. “We bouwen de ballon op, brengen de passagiers naar de startlocatie en als de ballon is opgestegen, volgen we de vaart via de weg. Een vaart duurt gemiddeld vijf kwartier. Tegen de tijd dat de ballon gaat landen, hebben wij al contact gehad met de landeigenaar om toestemming te vragen voor een landing. De landeigenaar ontvangt een waardecheque en een goedgevulde boodschappentas als dank voor het gebruik van zijn of haar grond. Na de landing en het inpakken van de ballon toosten we samen met de passagiers met champagne en brengen we hen naar huis. Dat zijn mooie avonden, die we vaak meerdere keren per week meemaken.” Het ballonseizoen is bijna ten einde, tenminste, in Nederland. “In verband met thermiek kunnen we hier alleen ’s morgens vroeg en ’s avonds varen.  Maar binnenkort vertrekt het team voor evenementen naar het buitenland. In Oostenrijk bijvoorbeeld, in de Alpen, is de thermiek anders en kun je overdag varen. Dit jaar lukt het mij niet om mee te gaan naar het buitenland, omdat ik moet werken. Maar dat komt vast wel weer een keer.”

Koerier via lucht? Zijn passie voor luchtballonnen heeft Robin al vele jaren. “Als kind keek ik al graag naar luchtballonnen. Toen ik mijn rijbewijs had, heb ik enige tijd daarna ook mijn aanhangerrijbewijs gehaald en gevraagd of ik bij het ballonteam kon. Dat kon, en sindsdien doe ik dit in mijn vrije tijd.” Een bijzondere hobby, waarover de collega’s bij Spyder Koeriers graag de belevenissen horen. En Gijs en Michiel? Zij zitten al te puzzelen of ze niet af en toe een zendinkje via de lucht kunnen inpassen.

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.