Terug naar overzicht

Koerier Spyder is altijd onderweg

Koerier altijd onderweg: ‘Rijden is gewoon chill!’

Koerier Stefan van de Pol (22) heeft nooit het plan gehad om bij een koeriersbedrijf te gaan werken. “Juist doordat ik uit een chauffeursfamilie kom, was ik ervan overtuigd dat ik dat dus níet zou gaan doen”, lacht de vrolijke koerier. Het liep anders, mede door het enthousiasme van een vriend, Rick, die ook als koerier bij Spyder Koeriers en Transport werkt. “Inmiddels werk ik een aantal weken bij het koeriersbedrijf en het bevalt me erg goed. Spyder is een fijne werkgever, ik voel me op mijn gemak. Er zijn geplande ritten en ook spoedritten, waarbij je dus plotseling moet vertrekken. En ik rijd op diverse auto’s, waaronder ook de bussen en de bakwagens. Die variatie, dat vind ik leuk aan koerierswerk.”

Bijzondere ervaringen uit deze eerste periode als koerier? “Ik ben onlangs op één dag in vier landen geweest, als je Nederland meetelt. Eerst heb ik toen een zending afgeleverd in Nazareth in België, ten zuiden van Gent. Via Luxemburg ben ik doorgereden naar Hamburg in Duitsland, om een zending op te halen. Het was een lange maar mooie dag bij het koeriersbedrijf!”

Koerierswerk & leven in het nu De geboren en getogen Zwartebroeker geniet van autorijden en zit ook in zijn vrije tijd regelmatig achter het stuur. “Met vrienden touren, gewoon voor de lol. Onderweg ergens iets eten, altijd gezellig! Of we gaan naar een festival, daar houden we ook allemaal van. Komende zomer wil ik, net als vorig jaar, met een stel vrienden door Europa trekken. Afhankelijk van hoeveel mensen er meegaan, wordt dat met een auto of met een camper. Waar we naartoe gaan? Geen idee, ik leef in het nu.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.