Terug naar overzicht

Barry 12,5 jaar in dienst: van koerier tot planner

Barry: van koerier tot planner bij Spyder Koeriers en Transport

Toen Barry Kemp en zijn vriendin Tamara 12,5 jaar geleden besloten vanuit Purmerend naar Barneveld te verhuizen, bood Gijs Petersen hem een baan aan als koerier. Voor Barry bedoeld als tijdelijke baan, tot hij een functie zou vinden waarvoor hij was afgestudeerd: accountmanager. Het liep een beetje anders!

“Al vrij snel nadat ik was begonnen als koerier op de kleinere auto’s, heb ik mijn rijbewijs E en daarna mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Maar toen ik een half jaartje op alle auto’s reed, was er iemand op de planning nodig. Die functie sprak me ook aan! Al snel zat ik op kantoor, waar ik me op de planning heb gestort. Lang heb ik af en toe nog een ritje met de vrachtwagen gedaan, maar tegenwoordig zijn mijn dagen geheel gevuld met kantoorwerkzaamheden”, vertelt Barry enthousiast. Naast de planning, waarvoor Barry samen met Michiel van Maanen verantwoordelijk is,  zijn er vele andere taken op het kantoor van het koeriers- en transportbedrijf. “We zitten inmiddels met vijf mensen op kantoor. Ik ben ook veel bezig met allerlei organisatorische zaken voor de koeriers en, wat ik toch wel het allerleukst vind, met klantcontact. Zo ben ik via een omweg toch in een functie terechtgekomen die aansluit bij mijn opleiding.”

Ervaren professionals in koeriersdiensten en transport Wat is er veranderd in die 12,5 jaar tijd? “Het grootste verschil met toen ik bij Spyder begon, is de omvang van het koeriersbedrijf. We hebben nu een flink wagenpark, een uitgebreide klantenkring en er zijn dagelijks veel koeriers onderweg. We zijn inmiddels ervaren professionals in koeriersdiensten en transport. We gaan eigenlijk geen uitdaging uit de weg.” Zelf maakte Barry uiteraard ook een professionele ontwikkeling door. “Natuurlijk moest ik nog veel leren toen ik startte op kantoor, maar nu heb ik een gevarieerde, zelfstandige functie. Wat ik erg leuk vind, is dat klanten ook echt naar míj vragen. Omdat ik de bedrijven, de uitdagingen en eventuele speciale condities ken, weet ik precies hoe ik hierop moet inspelen, zodat zij een passend transport krijgen en hun goederen op de gewenste tijd en manier aankomen op de plek van bestemming.”

Familie of koeriersbedrijf? Er zijn ook zaken die wat Barry betreft nooit mogen veranderen bij Spyder. “De sfeer! Vanaf dag één is die hetzelfde. Ondanks dat we nu een veel groter bedrijf zijn, voelt het nog steeds als een familie. Ik hoop nog lang bij Spyder Koeriers en Transport te werken.”

Het kilometers maken zit er bij Barry nog steeds in. “Tamara en ik hebben onlangs een camper gekocht. Nu de mooie periode er weer aankomt, gaan we graag lekker op pad. In de zomervakantie willen we Europa door, we zien wel waar we dan allemaal belanden. Ook planners houden ervan om wel eens iets níet te plannen, haha!”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.