Terug naar overzicht

Koeriersbedrijf met korte lijnen en persoonlijke aandacht

Erik van den Berg (64) zocht in 2019 een nieuwe aanvulling naast zijn werk als zelfstandige in computeropleidingen. “Omdat ik autorijden altijd met veel plezier doe, zocht ik werk bij een koeriersbedrijf. Het eerste bedrijf dat ik googelde was Spyder Koeriers en Transport en dat was gelijk raak”, vertelt de Barnevelder. Ruim een jaar later werkt Erik nog steeds met veel plezier als koerier voor Spyder. “Werktijden inplannen gebeurt veelal in overleg en dat werkt heel goed. Ik rijd voornamelijk op de bestelauto’s. De ritten die ik maak zijn divers en verrassend, zoals een bloemetje brengen bij iemand die een 40-jarig dienstverband heeft, of een paar schroeven afleveren in Midden- Duitsland.”

In zijn vrije tijd houdt de opa van acht zich graag bezig met schaken, lezen en spelletjes. Daarnaast is reizen een favoriete bezigheid van Erik en zijn vrouw Riet. “Ik ben reisgids geweest. Reizen naar onder andere Amerika en Afrika, maar vooral Scandinavische landen hadden mijn voorkeur vanwege de prachtige ongerepte natuur.” Naast het werken als koerier is Erik, na vele jaren in het onderwijs, nog altijd actief in het verzorgen van computeropleidingen. “Normaal geven we klassikale lessen, maar door de coronamaatregelen hebben we ons meer toegelegd op thuisstudie met videobegeleiding.”

Visitekaartje van Spyder Koeriers en Transport
“Ik zie mezelf een beetje als het visitekaartje van Spyder en probeer dat ook zo uit te dragen”, aldus de betrokken koerier. “Spyder doet er zelf ook alles aan om dit zo goed mogelijk te realiseren door goede auto’s en faciliteiten. Daarnaast zit het plezier in de vriendelijkheid, de saamhorigheid en het enthousiasme binnen het koeriersbedrijf. De lijnen zijn kort en er is persoonlijke aandacht.” Ook het contact met de klanten spreekt Erik aan. “Regelmatig maak ik even een praatje en vaak zijn klanten erg blij met mijn komst, omdat ze met spoed op hun levering wachtten.” En ‘spoedjes’ zijn er regelmatig. “Ik zie er elke keer weer naar uit dat de telefoon gaat en ik hoor ‘Goeiemorgen Erik, zou je vandaag een ritje willen rijden?’”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.