Terug naar overzicht

Van koerier tot planner in Barneveld – Voorthuizen

Van koerier tot planner

Na een wereldreis door Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en Indonesië kwam Michael Helmans (26) als chauffeur bij Spyder Koeriers en Transport terecht. “Ik wist even niet goed wat ik wilde, en werken als koerier was voor mij een mooie variatie op wat ik vóór onze reis had gedaan”, vertelt Michael, doelend op zijn ervaring als planner bij een internationaal transportbedrijf.

Koerier snel en efficiënt op pad vanuit Barneveld

Toen de geboren en getogen Ermeloër al een tijd op verschillende auto’s van Spyder Koeriers reed, bleken Gijs en Michiel een extra planner te kunnen gebruiken. Michael, die het puzzelen met de planning was gaan missen, was meteen enthousiast. “Als planner heb je continu te maken met puzzels, waarvoor je snel en efficiënt een oplossing moet zien te vinden. Ik vind het elke dag weer een uitdaging om het plaatje compleet te krijgen. Spyder Koeriers is ook een ontzettend fijne werkgever en met mijn collega’s is het erg gezellig. Ik voel me echt welkom hier.”

Sommige collega’s bij het koeriersbedrijf droomden als kind al van een baan in de transport. Voor Michael geldt dat niet. “Vroeger wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Na het mbo ben ik via via de transportwereld ingerold. Door bij verschillende transportbedrijven te werken, heb ik me kunnen ontwikkelen. Als planner heb ik op deze manier veel kennis opgedaan, die me nu weer goed van pas komt.” Ambities heeft Michael genoeg. “Ik hoop dat Spyder Koeriers blijft groeien. En dat ik kan meegroeien omhoog. De combinatie van uitdaging, groei en een prettige werkomgeving zijn voor mij ideaal.”

Muziek in het koeriersbedrijf

Michael en zijn vriendin houden van hiken. De tochten die ze maken kunnen behoorlijk lang zijn. “In Nieuw-Zeeland wandelden we vaak tientallen kilometers, dat vinden we allebei leuk om te doen. In Nederland lopen we iets kortere afstanden, variërend van zo’n 10 tot 20 kilometer.” Met vrienden maakt Michael graag muziek. “Ik speel gitaar en daar zing ik graag bij, samen met vrienden die gitaar en bas spelen. We spelen gewoon voor de lol, gezellig onderling.” De collega’s bij Spyder Koeriers weten al wie het volgende bedrijfsuitje mag organiseren.

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.