Terug naar overzicht

Blog van Spyders management assistent Dita

Een dag in het leven van een management assistent bij Spyder Koeriers en Transport

In een baan als management assistent bij ons koeriersbedrijf is geen dag hetzelfde. Juist die variatie maakt deze baan zo ontzettend leuk en uitdagend. Overweeg jij om te solliciteren op onze vacature? Lees hoe je werkdag eruit kan komen te zien!

Om acht uur stap ik het kantoor binnen. We starten de dag met koffie en overleg. De bijzonderheden voor vandaag worden besproken. Daarna heb ik tijd om de administratie bij te werken. Tussendoor krijg ik wat telefoontjes van leveranciers, die ik meestal zelf afhandel en soms doorverbind met de betreffende collega binnen het koeriersbedrijf.

Social media Spyder Koeriers en Transport

Voor de social media kanalen van ons koeriersbedrijf gebruiken we een contentkalender. De planning hiervoor heb ik voor de komende maanden gemaakt en vandaag check ik, zoals iedere week, wat er moet gebeuren. Waarover willen we berichten posten, wie moet ik hiervoor benaderen en welke foto’s of video’s gaan we plaatsen? Na een paar mailtjes en telefoontjes is alles weer op de rit voor de komende week.

Mooi gemengd koeriersbedrijf

Er is alweer een nieuwe koerier aangenomen. Spyder Koeriers en Transport is een groeiend koeriersbedrijf, dus het komt regelmatig voor dat een nieuwe medewerker ons team komt versterken. Ook deze dame (we zijn inmiddels een mooi gemengd bedrijf) is enthousiast en houdt van een uitdaging. Daarom zal ze vast goed bij het team passen.  Ik pak mijn checklist erbij om zeker te weten dat ik geen stappen oversla: van arbeidsovereenkomst tot aanmelden bij het pensioenfonds en allerlei andere zaken die ik moet regelen voor de nieuwe koerier.

Lunchtijd! Altijd een gezellig moment in onze eigen kroeg. De kantoormedewerkers en de chauffeurs die op dit moment op de zaak zijn, ploffen neer. Iedereen praat elkaar bij over het weekend. En dat gaat niet zonder grappen en grollen natuurlijk.

Concrete stappen, daar houden we van

’s Middags staat er een afspraak met een externe partij op de planning, over de voortgang van de SEA campagne. Dit gesprek vindt plaats op ons kantoor. Vanuit Spyder Koeriers en Transport zijn Gijs, Michiel en ik erbij aanwezig. Een prettig gesprek, waarin we concrete vervolgstappen plannen. Zo weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht. Daar houden we van.

Snelheid volgens de norm van Spyder Koeriers en Transport

Ik handel nog wat correspondentie af en buig me vervolgens over ons eerstvolgende personeelsuitje, volgens velen mijn belangrijkste taak 😉 Het wordt een winterbarbecue. Ik informeer het personeel over de datum en zorg dat alles is geregeld voor wéér een topfeestje. Inmiddels nadert het eind van de dag. Ik heb nog een paar taken op de planning, zoals het bestellen van nieuwe bedrijfskleding voor een aantal koeriers. Ik plaats de bestelling en maak voor mezelf een notitie om dit proces in de gaten te houden. Voordat ik de computer uitschakel, verstuur ik nog een aantal offertes. Deze zijn vanmiddag aangevraagd en nu dus al beantwoord. Precies volgens onze norm.

Tijd om naar huis te gaan. Alleen Gijs en Michiel blijven op kantoor achter om nog wat zaken af te ronden. Ik stap in mijn auto, zet de radio aan en draai binnen een minuut de snelweg op. Het was weer een prettige werkdag, waarop veel zaken van mijn to-do lijst zijn afgestreept!

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.