Terug naar overzicht

Koerier Leon van Spyder Koeriers en Transport houdt van een uitdaging

Op zijn plek bij koeriersbedrijf Spyder

In de bestelwagen vanuit Turnhout, in België, vertelt koerier Leon Helmans (22) aan de telefoon graag over zijn leuke baan bij Spyder Koeriers en Transport. “Vanmorgen ben ik naar Doetinchem gereden om een zending folders op te halen. Die heb ik in Turnhout afgeleverd, en nu ben ik weer onderweg naar de zaak.” De verbinding valt even weg bij het passeren van de grens met Nederland, maar daarna vertelt de energieke koerier vrolijk verder. “Het plan is om mijn rijbewijs C en E te behalen, zodat ik op álle auto’s van Spyder Koeriers kan rijden, dus ook de vrachtwagen en met aanhangwagens.”

Kans bij het koeriersbedrijf

Leon heeft gewerkt in de industriële elektrotechniek, maar kon zijn werk niet meer uitvoeren doordat een operatie aan zijn pols niet uitpakte als verwacht. “In mei ben ik opnieuw aan mijn pols geopereerd, maar van de arbo-arts kreeg ik het advies om iets anders te gaan doen. Het werk zorgde voor een te grote belasting van mijn pols. Gelukkig dacht mijn broer Michael met me mee, al vóór het advies van de arbo-arts zag ik namelijk aankomen dat ik beter ander werk kon zoeken. En Michael wist dat er een vacature voor koerier was bij het koeriersbedrijf waar hij werkt.” (Michael Helmans is planner bij Spyder Koeriers en Transport, red.) Het werken als koerier gaat Leon goed af. “Het autorijden gaat prima met mijn pols, en laden en lossen gebeurt bij grotere zendingen veelal met een pompwagen of een heftruck, dus geen enkel probleem. Emotioneel is het wel iets wat je moet leren accepteren, dat je een baan waarin je veel plezier hebt, niet meer kunt doen. Maar gelukkig heb ik bij Spyder een leuke baan gevonden binnen een ontzettend amicaal, gezellig team. Dat maakt veel goed. Iedereen is hier aardig voor elkaar, en mijn bazen, Gijs en Michiel, luisteren ook écht naar ons als koeriers. Als er iets is, kun je altijd naar ze toe. En ik waardeer het enorm dat ik deze kans heb gekregen.”

Drukke koerier

In zijn vrije tijd heeft Leon genoeg te doen. “Ik heb veel hobby’s, ben graag actief bezig! Mountainbiken ben ik weer aan het opbouwen met behulp van een brace om mijn pols. Ook speel ik Airsoft, een uitdagende sport die je met groepen beoefent, doorgaans in het bos. En een andere hobby is mijn 3D-printer. Die heb ik zelf gebouwd op basis van een bestaande machine, die ik heb aangepast en waarvoor ik de besturingsprogramma’s heb geschreven. Mijn printer is daarom uniek, daar ben ik best een beetje trots op! Voor vrienden en familie print ik er regelmatig bijvoorbeeld onderdelen en adapters mee.” Kortom: Leon is iemand die je in je vriendengroep wilt.

Leon vindt dat hij op zijn plek zit bij het koeriersbedrijf. “Misschien rijd ik over een paar jaar wel op de vrachtwagen. Of ik ga mijn broer achterna op de planning. Spyder groeit, dus wie weet kunnen ze er wel een keer een planner bij gebruiken.”

Koerier die houdt van uitdaging

De beste momenten als koerier? “Als ik naar voor mij nog onbekende dorpjes moet. Zo reed ik pas naar een klein dorpje in de buurt van Osnabrück in Duitsland, in een prachtige omgeving, dat vind ik het leukst! Het was een spoedklus die er aan het eind van de dag bij kwam, dus ik was die dag pas laat thuis. Maar juist dat onverwachte maakt het werken bij een koeriersbedrijf zo afwisselend en uitdagend. Ik ben benieuwd wat er straks op me wacht, als ik weer terug ben op de zaak.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.