Terug naar overzicht

Koerier vijf jaar in dienst

Koerier viert lustrum Bert van Beek (60) heeft iets te vieren! Vijf jaar is de koerier inmiddels in dienst bij Spyder Koeriers en Transport, en nog altijd met veel voldoening. Wat er bij het koeriersbedrijf is veranderd in die periode? “De grootste verandering is wel dat Spyder nu een veel groter bedrijf is”, vindt de koerier. “Toen ik startte als koerier, waren we met een clubje waarin ik iedereen goed kende. Inmiddels is er ruim 20 man personeel, waarvan ik sommigen maar af en toe tegenkom. Toch is de werksfeer altijd prettig bij Spyder Koeriers.”

Sociale koerier die houdt van variatie Bert rijdt op alle auto’s. “Die afwisseling spreekt me aan. Er zijn dagen dat ik in wel vier verschillende typen auto rijd. Toch rijd ik het meest op de vrachtwagen. Je kunt me door het hele land tegenkomen, maar ook wel in België en Duitsland. De ladingen zijn wisselend – groot, klein, zwaar, licht, breekbaar of niet – maar het meeste wordt wel op pallets vervoerd. Daarom is de elektrische palletwagen, die we tegenwoordig in de vrachtwagen hebben, ideaal.” Ook het sociale aspect is iets wat Bert waardeert in het koerierswerk. “Voordat ik bij Spyder kwam werken, had ik jarenlang mijn eigen fietsenhandel. Contact met mensen was een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik geniet ervan dat dat stukje terugkomt in mijn baan als koerier. Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar vooral leuk om vaker naar bekende klanten te rijden.”

Koerier in no time op weg “Meestal hoor ik aan het eind van de werkdag welke ritten er voor morgen gepland staan. Maar het komt ook voor dat ik ’s morgens een telefoontje van de planning krijg met de vraag hoe snel ik kan vertrekken. Doorgaans kan ik dan binnen een kwartiertje op de zaak zijn, doordat ik, net als de andere koeriers, in de omgeving woon.” De appel valt niet ver van de boom, want ook zoon Martin zit achter het stuur bij Spyder Koeriers en Transport. “Mijn favoriete collega-koerier is natuurlijk Martin”, lacht de Voorthuizenaar. “En als we – heel soms – allebei tegelijk vrij zijn, gaan we samen met mijn boot het water op om te vissen.” De collega’s bij Spyder kijken al uit naar de dag dat vader en zoon Van Beek hun vangst, tijdens een personeelsuitje, op de barbecue gooien!

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.