Terug naar overzicht

Koerier bij Spyder maakt planning voor regulier en sneltransport

Koerier met passie voor afstanden én voor planning

‘Er is veel mogelijk bij Spyder Koeriers’ Koerier Rick Ruizendaal (26) is sinds kort niet meer de hele week op de weg te vinden. “Na een jaar fulltime als koerier te hebben gewerkt, ben ik tegenwoordig ook twee dagen per week planner”, vertelt de geboren en getogen Terschuurder. Op woensdag en donderdag is Rick te vinden op kantoor, waar hij zich bezighoudt met de planning voor Spyder Koeriers én voor Gelder Logistics.

Regulier transport, sneltransport en gecombineerde ritten “Mijn bezigheden zijn gevarieerd. Er zijn ritten die we van tevoren plannen, maar ook spoedritten. Naar sneltransport is veel vraag! Ook combineren we zendingen, wat al snel een besparing voor de klant tot gevolg heeft. Er is veel mogelijk. Het zijn volle, gezellige dagen, waarbij de telefoon ook vaak roodgloeiend staat.” Een contrast met de andere dagen van de week, wanneer Rick als koerier voor Spyder op pad is. “Ik rijd op de bakwagens, bussen of caddy’s. En ik ben bezig mijn vrachtwagenrijbewijs te halen, dus je kunt me over een poosje ook op één van de vrachtwagens tegenkomen.” Een passie voor autorijden heeft Rick zeker. “Ik vind het heerlijk om afstanden te rijden. In Nederland of daarbuiten, alles is goed. Op het moment van spreken is de enthousiaste koerier onderweg naar Wintelre, een dorp in de buurt van Eindhoven. “Ik rijd nu een gecombineerd transport. Eerst heb ik een zending bezorgd in Veghel, en op de terugweg maak ik dus een tussenstop voor een zending hier in Noord-Brabant.”

Goed georganiseerd koeriersbedrijf De voormalig bezorger van badkamers kwam een vacature bij koeriersbedrijf Spyder tegen, en is nog altijd blij dat hij heeft gereageerd. “Het is een fijn bedrijf. Leuke collega’s en alles is heel goed geregeld. En dat is top voor de klanten én voor de koeriers.”

Ricks passie voor afstanden is ook in zijn vrije tijd te zien. “Op mijn motor, een Kwasaki Z650, ben ik hele zaterdagen onderweg. Samen met een vriend vind ik het super om lange ritten te maken.” Of dat ook geplande ritten zijn? “In mijn vrije tijd ben ik juist vrij impulsief”, lacht hij. “Ik stap op de motor en zie wel waar ik uitkom.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.