Terug naar overzicht

Koerier met de toekomst voor ogen

Even voorstellen: koerier Chantal van Dusschoten

Onze nieuwe chauffeur Chantal van Dusschoten (20) wist als kind al dat ze later de weg op wilde. Na haar diploma Planner Wegtransport behaald te hebben, koos ze er toch eerst voor om als planner aan de slag te gaan. Maar zélf de weg op gaan bleef lonken en na drie jaar op kantoor besloot ze de stoute schoenen aan te trekken. Chantal solliciteerde bij Spyder Koeriers. “Het eerste bedrijf dat ik tegenkwam toen ik ‘koeriersbedrijf’ googelde.” En dat bleek een goede zet. “Het was een prettig sollicitatiegesprek. Er was direct een klik. Binnen een dag was alles geregeld en had ik een baan als koerier”, vertelt de Nijkerkse enthousiast.

Sociaal koeriersbedrijf Barneveld-Voorthuizen

Vanaf 1 juni zit haar proeftijd erop, een periode vol positieve ervaringen. “Op werkdag één kreeg ik een prachtige bos bloemen. Bij welke werkgever maak je dat nou mee? Enorm sympathiek”, vindt Chantal. “En onlangs kwam ik terug vanuit de Achterhoek, waar ik leveringen had gedaan op 34 adressen. Het was de eerste keer dat ik zo’n grote rit zelfstandig had gereden. Bij aankomst bij het koeriersbedrijf in Barneveld-Voorthuizen stond iedereen voor me te applaudisseren. Dat vond ik super leuk! Het is echt een voorbeeld waaraan je ziet wat een sociaal, meelevend bedrijf Spyder Koeriers is!” Chantal is voor Spyder ook al naar het buitenland geweest. “Mijn eerste internationale rit bij Spyder was naar België. Een mooie rit die vlot verliep.”

Koerier met de toekomst voor ogen

Waar de liefde voor het koeriersvak vandaan komt? “Mijn vader is al 37 jaar vrachtwagenchauffeur. Als kind ging ik graag met hem mee. Onderweg vertelde hij me van alles over zijn werk, daar heb ik veel van geleerd.” Chantal brengt haar vrije tijd ook nu nog regelmatig door met haar vader. Ze gaat graag dagjes uit met hem, net als met haar vriend. Haar toekomstplannen heeft Chantal al uitgestippeld. “Voorlopig rijd ik bij Spyder alleen op de bussen, maar ik wil later graag mijn vrachtwagenrijbewijs halen. Ik hoop nog lang bij dit koeriersbedrijf te werken.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.