Terug naar overzicht

Nieuwe helden op de weg voor Spyder Koeriers en Transport

Nieuwe helden op de weg voor Spyder Koeriers en Transport

Maar liefst drie nieuwe koeriers versterken het team van Spyder. We stellen ze graag aan u voor.

‘Prima naar mijn zin bij het koeriersbedrijf’

Trring! Sam van Laar, sinds kort een echte Spyder koerier, hoopte toen de telefoon ging eigenlijk op zeer belangrijk nieuws: namelijk dat hij was toegelaten tot de pilotenopleiding bij de Luchtmacht. Op dat telefoontje moet hij nog even wachten, maar in de tussentijd mag hij ons over zichzelf vertellen.

De negentien jaar oude chauffeur uit Stroe rijdt op de kleinere auto’s en de bussen. “Voor Spyder rijd ik vijf dagen per week, zowel spoedritten als geplande ritten. Ik heb het prima naar mijn zin, het is afwisselend, zelfstandig werk en een fijn bedrijf. Ik doe dit werk tijdelijk, tot ik in september met een nieuwe opleiding kan beginnen. Maar de tijd gaat zo wel heel snel!”

Koerier in de lucht Zijn vrije tijd besteedt Sam graag in de sportschool. “Daar ben ik vier keer per week te vinden, maar eigenlijk zou ik nog wel vaker kunnen gaan. Verder spreek ik graag met vrienden af. En op zaterdag zit ik ook in de auto, maar dan als bezorger voor het bedrijf van mijn vader.”

Update: kort na dit telefoongesprek werd Sam nog een keer gebeld. Deze keer was het wél het gewenste telefoontje. Sam is toegelaten tot de opleiding tot piloot! Hoe blij we ook zijn met Sam als koerier, toch vinden we het super dat hij binnenkort het wegennet verruilt voor het luchtruim, waar zijn passie ligt. Veel succes, Sam!

‘Als koerier zie je supermooie plekken’

Wat Sem Uijterwaal zo leuk vindt aan zijn baan als koerier? “Dat je veel ziet. Je komt op veel verschillende, erg mooie plekken. Dat spreekt me aan. Vandaag rijd ik bijvoorbeeld door Flevoland, ik heb net supermooie tulpenvelden gezien”, vertelt de koerier uit Voorthuizen. “Daarbij is iedere dag anders. Ik rijd vooral spoedritten, waardoor ik ’s morgens vaak geen idee heb hoe mijn dag zal gaan lopen.”

Sem rijdt in diverse auto’s van Spyder Koeriers en Transport, variërend van de caddy’s tot de bakwagens. “Dat doe ik nu sinds een week of vijf en het gaat prima. Ook het opstarten ging goed, bij Spyder is iedereen erg behulpzaam. Alles wordt keurig geregeld, zowel voor de klant als voor de koerier.”

Creatieve en sportieve koerier Werken bij het koeriersbedrijf bevalt Sem dus goed, maar toch is de twintigjarige chauffeur van plan om een andere weg te kiezen. “Ik werk nu vier dagen per week bij Spyder. Wekelijks ben ik één dag druk met de afrondende fase van mijn opleiding grafische vormgeving. En daarna wil ik verder studeren.” Waar je Sem buiten werk en studie tegenkomt? “Bij VVOP. Daar voetbal ik in een vriendenteam. Altijd gezellig!”

‘Lange ritten en afwisseling in taken als koerier’

Lammert van der Veer staat nog in de startblokken op het moment van schrijven van deze voorstelronde: morgen zal zijn eerste werkdag zijn bij het leukste koeriers- en transportbedrijf van Barneveld-Voorthuizen.

Een dagje meedraaien met een koerier was een prettige manier om kennis te maken met het koeriersbedrijf. “Ik kijk ernaar uit om te beginnen bij Spyder! Ik vind het super om lekker op de weg te zitten. Je bent dan echt op jezelf aangewezen.” Wat Lammert ook aanspreekt in deze baan, is de afwisseling. “Je komt op veel verschillende bestemmingen en behalve het rijden heb je meer taken, waarin ook klantcontact en service belangrijk zijn. De combinatie van deze taken met het autorijden spreekt me erg aan. En hopelijk zitten daar vaak langere ritten bij.”

Buiten werktijd is Lammert druk met zijn dochter Fleur van acht maanden oud en vind je hem vaak bij voetbalvereniging SDV Barneveld. “Tegenwoordig is dat om te kijken bij mijn vrienden. Verder bezoek ik regelmatig wedstrijden in het profvoetbal, onder meer met mijn vader, een fervent Heerenveen-supporter.”

Koeriersbedrijf met wekservice? Lammert hoopt nog lang bij Spyder Koeriers en Transport te werken. “Deze baan is helemaal wat ik zoek. Ook de sfeer bij het koeriersbedrijf spreekt me aan. Er is een goede mix van leeftijden en van collega’s die voltijd en deeltijd werken.” ’s Nachts kun je Lammert wakker maken voor een frikandel speciaal. Handig om te weten voor de collega’s op de planning, als er spoedtransport in de vroege uurtjes is.

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.