Terug naar overzicht

Uitbreiding wagenpark Spyder Koeriers en Transport

Uitbreiding wagenpark Spyder

Twee bussen en een bakwagen. Dat zijn drie splinternieuwe voertuigen die we binnenkort van ons verlanglijstje kunnen afstrepen! Planner Barry vertelt over de gave nieuwe aanwinsten van Spyder Koeriers en Transport.

“Bijzonder aan de bakwagen is dat laden op twee manieren mogelijk is. Allereerst is dat via de laadklep aan de achterkant, met behulp van de pompwagen die de chauffeur altijd bij zich heeft. Ideaal voor palletvervoer. Levering is op deze manier zeer flexibel: de chauffeur kan de zending op iedere gewenste plek neerzetten. En dat is echt een voordeel waarmee we ook in de planning rekening houden.” De tweede manier om te laden is via de zijkant. “Die kan geheel geopend worden. Met behulp van een heftruck laad je dan eenvoudig lengtepakketten in. Bijzonder handig voor pakketten tot wel vier meter lang, maar ook voor bijvoorbeeld zware machines.”

Vervoer lengtepakketten tot zelfs vijf meter Ook in deze grote bestelbussen kunnen pakketten met lengtes tot vier meter worden vervoerd. “Daarbij heeft een van de bussen een praktisch luikje tussen de cabine en de laadruimte, zodat we smalle pakketten tot zelfs vijf meter lengte kunnen vervoeren!”

Koeriersbedrijf & planning De nieuwe voertuigen hebben wel even op zich laten wachten. “Anderhalf jaar heeft het geduurd van bestelling tot levering. Dat komt onder meer door het chiptekort, waar de voertuigenbranche mee te maken heeft. Maar we zijn voorbereid op dergelijke levertijden. Een auto rijdt bij ons gemiddeld 100.000 kilometer per jaar. Dat heeft met deze levertijden als gevolg dat we na zo’n tweeënhalf jaar alweer moeten gaan kijken naar een vervangend voertuig.”

Hulp nodig van uw koerier?

Wilt u direct een koerier inzetten? Koeriersdienst Spyder Koeriers en Transport verzorgt regulier transport en ad-hoc-transport voor al uw zendingen. U vertelt ons wát u wilt verzenden, wij bieden u binnen 20 minuten de meest efficiënte oplossing.